Udržujeme blízké vztahy s farmáři a chovateli

V kuchyni pracujeme pouze se sezónními ingrediencemi, se zeleninou, ovocem a bylinkami, které v danou roční dobu vypěstují naši tuzemští dodavatelé. Za farmáři pravidelně jezdíme a oni navštěvují nás, vyměňujeme si poznatky z pole i kuchyně. Pokud se něčeho urodí víc, než pěstitelé očekávali, vycházíme jim vstříc a nadbytek zpracujeme. I tohle patří k dobrým vztahům mezi kuchaři a farmáři.

Co dodavatel, to originální surovina

Hovězí maso nám dodává Amaso z Jenče, vozí nám ho však také z Farmy Rudimov v Bílých Karpatech nebo z Havlíkova dvora v Českém ráji. K našim oblíbeným dodavatelům patří Radomír Dvořák, který chová včely a stáčí pro nás med v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko, nebo Karel Jonák z Olejového mlýna Petráveč, kde zastudena lisují rostlinné oleje a pěstují poctivý český kmín i bílý mák.

Houby z hlubokých lesů a ovoce z českých sadů

Zatímco v létě se pomalu připravujeme na zimu a zavařujeme, kompotujeme a nakládáme ovoce i zeleninu, v jarních a podzimních měsících spolupracujeme se zkušeným sběračem Martinem Mňukem, který je v lese jako doma. Z jeho úlovků máme nejraději hřiby, lišky, kováře a stročky. Letní a podzimní zásobu českých shiitake odebíráme z rodinné farmy v Čelákovicích.